>

Schoolproject Mission X: trainen als een astronaut in je eigen klas!


Mission X komt er weer aan en vindt plaats van maandag 1 maart tot en met vrijdag 23 april 2021. Aan dit mooie schoolproject kunnen alle basisscholen van Nederland (groep 4 t/m 8) gratis meedoen. Doel is kinderen kennis te laten maken met ruimte, ruimtevaart en technologie. Daarnaast gaan kinderen trainen als een astronaut: gezond eten en bewegen!

Nieuwe opdrachten en lessen
Mission X wordt dit jaar georganiseerd door Space Expo, het ruimtevaartmuseum in Noordwijk. Het lespakket wordt uitgebreid met nieuwe (technische) opdrachten en leuke lessen komend vanuit de praktijk van het museum. Ook is er een winelement. De winnaars van de challenge maken kans op een geheel verzorgd klassenuitje naar Space Expo.

Inschrijven kan nog
Mission X is een internationaal schoolproject op initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld. Er doen schoolklassen uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea. In Nederland wordt Mission X georganiseerd door Space Expo in samenwerking met ESERO NL en in opdracht van Netherlands Space Office (NSO). Inschrijven kan nog tot en met 12 februari 2021.

Meer info: www.space-expo.nl/mission-x

Mission X homepage: www.stem.org.uk/missionx/nl